Χαιρετισμός Προέδρου Δ.Σ. Ε.Ε.Ν.Ε.Ε.

Αγαπητοί συνάδελφοι & Συνεργάτες,

 

Η Ελληνική Εταιρεία Νοσηλευτικής Έρευνας και Εκπαίδευσης [Ε.Ε.Ν.Ε.Ε.] εισέρχεται στο 16ο έτος λειτουργίας και δραστηριότητάς της,  δραστηριότητα η οποία υπήρξε συνεχής και ιδιαιτέρως παραγωγική, ανεξάρτητα από τις εκάστοτε συνθήκες και δυσκολίες στο επιστημονικό και στο ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας. Η Ε.Ε.Ν.Ε.Ε. δημιουργήθηκε το 2007 για να καλύψει ένα κενό στο χώρο της Νοσηλευτικής Επιστήμης  και να ανταποκριθεί στην απαίτηση πολλών συναδέλφων μας οι οποίοι θεώρησαν την ίδρυση της επιτακτική αναγκαιότητα.

Η Εκπαίδευση και η Έρευνα αποτελούν τους δύο βασικούς πόλους οι οποίοι συνθέτουν την φυσιογνωμία της κάθε Επιστήμης. Η Νοσηλευτική οφείλει να συμπορεύεται με τις ραγδαίες εξελίξεις των ημερών εάν θέλει να διαδραματίσει  έναν ουσιαστικό ρόλο στο σύγχρονο επιστημονικό γίγνεσθαι.

Ελπίζουμε ότι δημιουργώντας έναν δίαυλο επικοινωνίας με τους Νοσηλευτές θα καταφέρουμε να συντελέσουμε, όσο αυτό είναι εφικτό, στην ενίσχυση της Συνεχιζόμενης Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης και Έρευνας.

Εάν θέλετε να στηρίξετε αυτήν μας την προσπάθεια και να γίνετε μέλος στην Ελληνική Εταιρεία Νοσηλευτικής Έρευνας και Εκπαίδευσης μπορείτε να υποβάλετε αίτηση εγγραφής στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα μας www.eenee.gr, οπού εκεί θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τις πολλαπλές δραστηριότητες της εταιρείας μας καθώς και για το δίκτυο έρευνας που έχει αναπτυχθεί.

Το νέο ΔΣ της ΕΕΝΕΕ  υπόσχεται ότι θα συνεχίζει να συνεργάζεται άριστα με τους Νοσηλευτικούς Φορείς & τις Επιστημονικές Εταιρείες για την προαγωγή και βελτίωση της παρεχόμενης ποιοτικής  νοσηλευτικής φροντίδας στους ασθενείς και την ανάπτυξη  και προαγωγή της Νοσηλευτικής Επιστήμης.

Ενδεικτικά παρακάτω αναφέρονται μερικοί από τους Φορείς και τις Επιστημονικές Εταιρείες με τους οποίους η ΕΕΝΕΕ έχει αναπτύξει επί σειρά ετών αγαστή συνεργασία και διασύνδεση σε επιστημονικό επίπεδο: Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος [ΕΝΕ], Σύλλογος Διπλωματούχων Νοσηλευτών Χειρουργείου [ΣΥΔΝΟΧ], Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδος [ΕΣΝΕ], Ελληνική Περιαναισθησιολογική Νοσηλευτική Εταιρεία [ΕΠΕΝΟΕ], Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόννησης [ΕΕΚΑΑ], Ελληνική Εταιρεία Θεραπείας Πόνου και Ανακουφιστικής Φροντίδας [ΠΑΡΗΣΥΑ], Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία [ΕΧΕ],  Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας, Ελληνική Εταιρεία Χειρουργών Θώρακος Καρδιάς & Αγγείων, Εταιρεία Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα[ΕΜΠΑΚΑΝ] κ.α.

Παράλληλα  η ΕΕΝΕΕ έχει αναπτύξει από τη στιγμή ιδρύσεως  του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Μονάδες Εντατικής Θεραπείας» της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ επιστημονική συνεργασία με διάφορες δράσεις, μια εξ αυτών είναι,  η έκδοση από κοινού  του έγκριτου ηλεκτρονικού  περιοδικού Health and Research που είναι μια επιστημονική έκδοση  που υποστηρίζεται από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Μονάδες Εντατικής Θεραπείας» (ΕΚΠΑ),  την Ελληνική Εταιρεία Νοσηλευτικής Έρευνας και Εκπαίδευσης και την ΕΛΕΡΓΑ, που αποδελτιώνεται σε έγκριτες βάσεις δεδομένων.

2024 01 03 12 07 40 Window

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

Της Ελληνικής Εταιρείας

Νοσηλευτικής Έρευνας και Εκπαίδευσης

 

 

 Δρ. Ευάγγελος Κ. Γιαβασόπουλος

R.N., MSc., PhD.

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

 

Διευθυντής Ν.Υ.

 Γ.Ν.Α. «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ – ΑΜ. ΦΛΕΜΙΓΚ» Ν.Π.Δ.Δ. 1η Υ.ΠΕ. ΑΤΤΙΚΗΣ